Solskinsrejser

Rejseforsikring

Hvis du skal ud at rejse, kan det være en idé at undersøge, om du skal have dig en rejseforsikring. Der er mange, der tror, at det blå sygesikringskort dækker fint, når de skal en tur til udlandet. Men det er langt fra i alle situationer, og på ingen måde i alle lande, hvilket gør det essentielt for mange at få en privat rejseforsikring.

Men hvad dækker din rejseforsikring over? Hvad koster at få en rejseforsikring? Og kan det lade sig gøre at bestille en rejseforsikring til bare en enkelt rejse? Alt det kan du blive klogere på her.

Hvad koster det at få en rejseforsikring?

Prisen på en rejseforsikring afhænger af flere forskellige ting. Først og fremmest kommer det an på, hvor du vælger at booke din rejseforsikring. Der kan være stor forskel i priserne hos de forskellige forsikringsselskaber, så det er altid en god ide at sammenligne priser, inden du tegner en forsikring. Og det gælder for alle typer af forsikringer.

Dernæst kommer det også an på, om du bare skal have en enkeltrejseforsikring, en årsrejseforsikring, eller hvor du eventuelt skal rejse hen. Alle disse parametre plus mange flere har en indflydelse på, hvad den samlet pris ender på.

Hvornår skal du have en rejseforsikring?

Du skal købe en privat rejseforsikring, hvis du gerne vil være dækket ind i situationer, som ikke er dækket ind under dit sygesikringskort – hverken det gule eller det blå. Der kan være mange situationer, som dit sygesikringskort ikke hjælper dig i, og så er det altså meget vigtigt, at du har en privat rejseforsikring, som kan træde i kraft.

Det er ikke et must at have en rejseforsikring, når du skal rejse i mange af de europæiske lande, hvor dit blå sygesikringsbevis dækker dig ind. Men skal du eksempelvis uden for Europa, er der ingen hjælp at hente i dit blå sygesikringsbevis, og derfor er det altid en god ide i sådan en situation at have en privat rejseforsikring.

Tjek om du allerede er dækket ind under en rejseforsikring

Der er mange mennesker, der allerede har en rejseforsikring gennem deres nuværende forsikringsselskab. Derfor er det altid en god ide at tjekke op på, om du skulle være dækket ind, inden du går i gang med at tegne dig en ny forsikring.

Der er jo ingen grund til at tegne en ny rejseforsikring, hvis du i forvejen er dækket ind det samme sted, hvor du har din indboforsikring, ansvarsforsikring og bilforsikring. Så husk at læse op på det, inden du tegner en privat rejseforsikring.

Køb rejseforsikring med når du bestiller din rejse

Hos mange rejsebureauer har du også mulighed for at bestille en rejseforsikring med, når du booker din rejse. Det er dog ikke altid en god idé at bestille din forsikring med der, da det ofte kan være dyrere end at gå til et almindeligt forsikringsselskab.

Dermed ikke sagt, at du ikke sagtens kan vælge at gøre det på den måde, da det er en nem måde at få en forsikring, der dækker dig ind på lige netop den rejse, du skal på. Men vores anbefaling er altid at tjekke op på, hvad du kan gøre det til andre steder, hvis du har mulighed for det.

Dit blå sygesikringskort er ikke en rejseforsikring

Det er vigtigt at huske på, at selvom dit blå sygesikringsbevis kan hjælpe dig i situationer med bl.a. lægehjælp, er det ikke en rejseforsikring. Så du er ikke dækket ind i alle situationer, bare fordi du har dit blå sygesikringsbevis med på tur.

Du kan sagtens nøjes med at have dit blå sygesikringsbevis med på din rejse, hvis du skal til lande, hvor det hjælper dig med bl.a. lægehjælp. Men du kan ikke bruge det til noget, hvis du skal udenfor Europas grænser, eller hvis du skal til lande i Europa, hvor det ikke dækker.

5 situationer din rejseforsikring kan dække

For at gøre det lidt mere tydeligt, hvad en rejseforsikring kan dække, har vi her samlet et par punkter, som kan være dækket ind af en privat rejseforsikring. Disse ting skal du typisk dække fra egen lomme, hvis du ikke har en rejseforsikring, som kan hjælpe dig.

Bemærk at der typisk er mange flere punkter, som din rejseforsikring kan hjælpe dig med. Dette er kun en brøkdel af de ting, som din rejseforsikring dækker, hvis uheldet skulle være ude, når du er ude at rejse. Så læs gerne op på, hvad dit forsikringsselskab helt konkret dækker, inden du tager afsted.

1 – Hjemtransport

Først og fremmest kan din rejseforsikring betale for hjemtransport, hvis du på et tidspunkt har brug for at afbryde din rejse og tage hjem før tid. Det kan eksempelvis være, hvis du har brug for akut lægehjælp i Danmark og skal fragtes hjem, inden din tur er slut.

Det kan være dyrt at få akut hjemtransport, så hvis du vil være på den sikre side, kan du med fordel vælge at booke en rejseforsikring. Så skal du ikke selv betale, hvis du er nødt til at afbryde din rejse, inden din rejse egentlig er overstået.

2 – Krisehjælp

Det kan også være, du har været ude for en situation, hvor du efterfølgende har brug for krisehjælp. Dette har du ellers ikke adgang til, men hvis du har dig en rejseforsikring, har du altså mulighed for at få krisehjælp efter sådanne alvorlige situationer, hvor det kan være nødvendigt.

Det er ikke til at styre, hvornår det er nødvendigt med krisehjælp, så at være dækket ind på dette område kan være en rigtig god ide. Du kan være involveret i et uheld, hvor du efterfølgende har brug for krisehjælp, og det vil en privat rejseforsikring altså som regel dække.

3 – Tandlægebehandling

Det kan også være, at du på et tidspunkt får akut tandpine eller øvrige problemer med dine tænder, som kræver akut behandling. Og står du i USA uden en rejseforsikring, kan du være sikker på, at du får lov til selv at betale ved kasse et, når det er overstået. Og det kan blive en dyr fornøjelse.

Så hvis du vil være sikker på, at du ikke selv skal betale, hvis du har brug for akut tandlægebehandling, kan det være en rigtig god ide at få dig en rejseforsikring, inden du tager afsted. Det er meget billigere end at skulle betale for en dyr tandlæge operation i udlandet.

4 – Selvrisiko ved billeje

Hvis du lejer en bil i udlandet, kan der også typisk være en selvrisiko i forbindelse med forsikringen af bilen. Denen selvrisiko kan du altså også få dækket af din rejseforsikring. Så skulle du være ude for at uheld i din lejebil, skal du altså ikke betale selvrisikoen selv.

Ved du på forhånd hjemmefra, at du kommer til at leje en bil, når du ankommer, kan det være godt med en rejseforsikring, der kan hjælpe dig med at dække din selvrisiko, hvis det bliver nødvendigt. Lad os håbe, det ikke bliver nødvendigt, men det er jo aldrig til at forudse.

5 – Eftersøgning og redning

Skulle du i værste fald være ude for en situation, hvor du har brug for eftersøgning og redning – eksempelvis ved et uheld til søs, kan det også være en dyr fornøjelse, da du i nogle lande kan stå tilbage med en stor regning på sådan en operation.

Her kan din rejseforsikring også dække dig ind. Det er dog heldigvis langt de færreste, der ender med at have brug for så voldsomme aktioner, men det er jo aldrig til at vide, hvad der sker, og så er det jo godt at være dækket helt ind.

Tag din rejseforsikring med på mobilen

Hvis du gerne vil slippe for at have policenumre og øvrige papirer fra dit forsikringsselskab med på din tur, kan det være en rigtig god idé at tilmelde dig hos et forsikringsselskab, der kører det hele digitalt.

Der er efterhånden flere og flere selskaber i Danmark, der kører det hele elektronisk. Og på den måde er det altså nok at have deres app med dig, hvor alle dine oplysninger står. Der er endda nogle forsikringsselskaber, der kun fungerer via en app. Så overvej at vælge det, hvis du gerne vil slippe for at have policenumre gemt væk i en papirstak hjemme på en hylde, når du har brug for dem.

Kan jeg nøjes med en enkeltrejseforsikring?

Hvis du ikke rejser særlig tit, kan det være en god idé at overveje at nøjes med en enkeltrejseforsikring. Du har med andre ord altså mulighed for at købe en rejseforsikring, der dækker en enkelt rejse.

Det er som oftest langt billigere at købe en forsikring til en enkelt rejse i stedet for at købe en årsrejseforsikring. Der er jo ingen grund til at være dækket ind året rundt, hvis du kun skal ud at rejse i en enkelt uge, og ellers har lange udsigter til din næste rejse.

Er du ung? Vælg en ungdomsrejseforsikring og spar penge

Mange forsikringsselskaber har også gode priser til unge mennesker, der skal ud at rejse. Hos flere selskaber er du under betegnelsen ung, så længe du bare er under 35 år gammel. Falder du ind i den kategori, er der jo ingen grund til at betale for meget for din forsikring.

Den dækker hos langt de fleste forsikringsselskaber nøjagtigt det samme, som en almindelig rejseforsikring vil gøre. Den er bare billigere for dig. Så hvis du ikke har så mange penge at gøre godt med, og hvis du går ind under det at være ung, er det jo bare med at vælge det.

Er du ung? Vælg en ungdomsrejseforsikring og spar penge

Er du ung? Vælg en ungdomsrejseforsikring og spar penge

Husk en rejseforsikring ved praktik- og studieophold

Det er også meget vigtigt at være opmærksom på, at du skal have dig en solid rejseforsikring, hvis du skal på et længerevarende praktik- eller studieophold i udlandet. Det er som regel noget, du skal stå for at booke selv, da din uddannelse ikke vil dække over det.

Heldigvis er det til at få hos langt de fleste forsikringsselskaber. Gå eventuelt ind og læs op på, hvad der er en god ide at have, når du skal på sådan et længere ophold, og hvordan du kan gøre det til den bedst mulige pris, inden du rejser afsted.

Skal jeg have en særskilt rejseforsikring til skirejser?

Noget du især skal være opmærksom på, hvis du skal på skiferie i Europa, er, at det blå sygesikringsbevis ikke dækker dig, hvis du falder og kommer til skade på en skiferie. Er skaden kommet på grund af skisport, skal du altså have dig en privat rejseforsikring for ikke selv at skulle betale for lægehjælp, transport og hvad du nu ellers får brug for.

Mange tager til Østrig, Norge, Sverige eller Frankrig for at stå på ski, og de tror desværre, at de er fint dækket ind af det blå sygesikringsbevis under turen. Det er desværre bare ikke tilfældet, hvis der sker uheld på skiene.

Vi håber at du fik svar på alle dine spørgsmål om rejseforsikringer. Ellers så læs mere om rejseforsikringer her.