Bangkok er en fed by for dens markeder – selvom jeg ikke er den store “shopper” kan jeg ikke lade være med at slå vejen forbi mange af markederne, hvilket altid ender i køb. Nedenfor nogle af markederne – rangeret efter en meget subjektiv kvalitetsbedømmelse:
Find din rejse til Bangkok her
Weekend Market (Chak – U – Chak)
Markedet ligger et pænt stykke udenfor byen, men med både skytrain BTS (stå af ved Sapan Kwhai station) og MRT (stå af ved Kamphaenpetch station) er det nemt at komme derud. I en taxa fra Siam Square tager turen omkring 30 minutter – og koster vel omkring 30 kr.
Bangkoks weekendmarked er med sine omkring 10.000 markedsboder verdens største weekendmarked. Her kan jeg få timer til at gå – ligesom mange af Bangkoks beboere – for markedet er altid godt befolket. Blandt butikkerne finder du både professionelle distributører og simple familiebutikker med mors hjemmelavede kager – en blanding der gør det skægt at bevæge sig rundt på markedspladsen.
Markedet er opdelt i “fag” med alt fra potteplanter, antiviteter, tøj, bøger om meget andet – ja selv et afsnit med med levende dyr findes der. Uden tvivl kan du finde den souvenir, som du undervejs på din tur i Thailand har misset.
Find din rejse til Bangkok her
Chinatown
Chinatowns hektiske handelsgader er uden sidestykke til noget andet kineserkvarter, jeg har oplevet i Asien. Jeg elsker de travle gader, og kommer der stort set hver dag, når jeg er i byen.
Hovedgaden i Chinatown hedder Yaowarat Road, en gade hvor du hovedsagligt finder guldbutikker, og de mange lokale thai-kunder indikerer med al tydelighed, at også thailænderne har fået øjnene op for investering i guld.
Men det er i de små gyder mellem Yaowarat Road og Chao Phraya floden at atmosfæren er at finde. Specielt den smalle sidegade Soi Wanit, hvor distributører har deres butikker (de fleste sælger også til private) er altid en oplevelse, jeg vender tilbage til. Tætte folkemængder bevæger sig langsomt gennem gaden – der strækker sig et par kilometer fra området omkring Soi Panurangsri og næsten helt til kongepaladset. Efterhånden som du bevæger dig gennem gaden forvandles udbud af varer fra område til område – således findes områder med f.eks. kun lynlåse eller nøgleringe. Af og til må du springe til siden når en prustende “kineser” kommer skubbende med en pakkevogn eller måske en gammel Vespa fyldt med kasser af bukseknapper på bagsmækken.
Chinatown er også et bykvarter fyldt med stemning, når mørket er ved at falde på. På gaden ved Thanon Song Sawat og Charoen Krung findes et dagligt nattemarked, hvor folk blot sætter sig på gaden med et tæppe og alle deres sager fra deres skabe, de kan undvære. Kinesermusik buldrer ud i aftenmørket fra musikforretninger med LED lys i alle farver. Langs Yaowarat Road findes desuden glimrende muligheder for at få din sult stillet.
Find din rejse til Bangkok her
Indkøbscentre
MBK (Mah Boon Krong)
Omkring Siam Square ligger mange indkøbscentre – og står du lige og mangler barberskum eller andre fornødenheder som den lokale købmand ikke kan klare – er Siam Square navnet på din løsning af problemet. Via broer er det nemt at bevæge sig mellem de andre af områdets indkøbscentre Siam Paragon og Siam Center – og endnu flere små butikker finder du på selve Siam Square. Desuden ligger det store World Trade Center ikke langt herfra også.
Pantip Plaza
Pantip Plaza er målet hvis du skal have ordnet noget indenfor den elektronik. Alt kan ordnes og fikses – fra manglende knapper på et keyboard til åbningen af en mobil telefon. I stueetagen kan du de sidste nye skrig af computerprogrammer (de fleste kopiprodukter) eller få lavet en internetside indenfor et par dage. Højere oppe i centeret finder du brugte computerklassiskere og de helt sprit nye computere.